KAHRAMANMARAŞ / GÖKSUN - Göksun İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Öğrenci ve öğretmenlerimizin etkin bir şekilde kullanabileceği okul kütüphanemiz hizmete girmiştir. Öğrencilerimiz, okul kütüphanesini etkin bir şekilde kullanmaları için teşvik edimektedir.

Mrt

Okulmuzda İslam Medeniyeti Koridoru oluşturuldu. Etkinlik kapsamında İslam medeniyetinin doğuşu, gelişimi, temelleri, yetiştirdiği bilim adamı ve sanatçılar konularında çalışmalar yapıldı.

Ock

03/01/2022 tarihinde okulumuz öğretmenler odasında Okul Müdürü Abdurrahman ALICI tarfından "Düzenli Öğretme- Öğrenme çevresi ve iklimi oluşturma, öğrenen okul, öğrenen örgüt iklimi ve zengin okul kültürünün temel özellikleri" konulu seminer yapıldı. Yapılan seminerde Öğretm-öğrenme çevresi, okul iklimi, okul kültürü ve okul kültürünün temel özellikleri hakkında bilgi verildi.

Ock

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hacer EREN tarafında öğrencilerimize yönelik olarak "Kuran- Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevası" konusunda seminer yapıldı. Okulumuz çok amaçlı salonunda 07/01/2022 tarihinde yapılan seminerde öğretmenimiz Hacer EREN, Kuran- Kerim'in ana konuları olan iman, ibadet, Allah'ın emir ve yasakları, ahlak kuralları, kıssalar vb. konularda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği seminer için öğretmenimize teşşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda mevcut bulunan medcidimizin yerine okulumuzun 2. Katında yeni bay ve bayan mescidi açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa bir süre sonra yeni mescidimiz kullanıma hazır hale gelecektir.

Ock

EBA Kazanım Değerlendirme Testlerinin kullanımı konusundan öğrencilerimize rehberlik yapıldı. Öğrencilerimiz EBA Kazanım Değerlendirme Testlerinin akfi kullanımı için teşvik edildi.

Ock

Okulumuz öğrencileri tarafından 10 ocak Pazartesi günü okulumuzda 40 kavram, 40 şair ve 40 şiir etkinliği gerçekleştirildi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hacer EREN koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz sınıflarımızda sunumlarını yaptılar.

Ara

Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, eleştiren, medeniyetimizin kültürel mirasını değerlendirebilen, zenginleştiren ve yaygınlaştıran; okumayı bir yaşam biçimi hâline getiren, arkadaşlarıyla kültürel zeminde yeni bağlar kuran bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onların bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, edebi ve meslekî gelişimlerine çok yönlü katkıda bulunmak amacıyla uygulanan "Oku-Yorum" Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi okulumuzda uygulanmaktadır.

Kas

İmam Hatip Okulllarının Kuruluş Yıl Dönümü okulumuzda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 12 Kasım 2021 tarihinde okulumuz çok amaçlı salonunda İmam Hatip Okullarının kuruluş yıl dönümü kutlama programı yapıldı. İmam Hatip Okullarının misyonu, vizyonu, dünü, bugünü ve geleceği konularında öğrencilerimiz bilgilendirdi. İmam Hatip Okullarının kuruluş yıl dönümü ile ilgili çalışmalarından dolayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Hacer EREN'e teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 8. sınıf öğrencilerimize, Liselere Geçiş Sınavına yönelik olarak rehberlik servisinde bireysel olarak rehberlik desteği verilmektedir. Sınava girecek 8. sınıf öğrencilerimize ihtiyaç duygukları alanlarda gerekli yönlendirmeleri yapmak, onların sınava en iyi şekilde hazırlanmalarında yardımcı olmak amacıyla öğrenci koçluk sistemi uygulanmaktadır. Öğretmenlerimiz sorumlu oldukları öğrencileri sürekli takip etmekte ve öğrencilerimizin başarıya ulaşmaları konusunda ellerinden gelen gayreti göstermektedirler. Çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Kas

11/10/2021 tarihinde, okulumuz öğretmenler odasında Rehber Öğretmen Şifa Nur ÖZBEY tarafından, öğretmen ve idarecilerimize yönelik "Çocuk ve Genç Psikolojisi, Ergenlik Dönemi ve Sorunları, Ergenlerle Etkili İletişim" konulu seminer verildi.   Seminerde çocuk ve genç psikolojisi, ergenlik ve ergenlik dönemi sorunları, çocuklar ve gençlerle nasıl iletişim kurulur, etkili iletişim gibi konularda bilgi verildi. Rehber Öğretmen Şifa Nur ÖZBEY'e teşekkür ederiz.

Kas

Öğrencilerimizin boş zamanlarında oynamaları için okulumuzun koridorlarına satranç takımları yerleştirilmiştir.

Haz

Okul tanıtım çalışmalarımız kapsamında Okul Müdürü Abdurrahman ALICI başkanlığında okul tanıtım ekibimiz tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencileri ve öğrenci velileri ziyaret edildi.

May

28/04/2021 Çarşamba günü saat 13.30'da okulumuz öğretmen ve idarecilerinin katılımıyla "Etkili ve Lider Öğretmenlik, Öğretmneliğin Misyonu, Milli, Manevi ve Evrensel Sorumlulukları" konulu yüz yüze toplantı yapılmıştır.